3 maanden individueel programma

“Maak werk van je passie, maak van je passie je werk”

Speciaal voor mensen, die het allerbeste uit hun loopbaan willen halen

Herken je dit?

 • – Je hebt het gevoel niet op de juiste plek te zitten op je werk
 • – Je vindt geen werk ook al verstuur je veel sollicitatiebrieven
 • – Je werkt hard maar haalt hier geen echte voldoening uit
 • – Je hebt het gevoel meer te kunnen
 • – Je hebt ’s avonds geen energie meer voor andere zaken
 • – Je wilt ’s ochtends eigenlijk niet naar je werk gaan
 • – Of geen sollicitatiebrieven meer versturen
 • – Je wordt hier langzamerhand moedeloos van

Je bent absoluut niet de enige die hiermee worstelt!

Ik weet niet in welk stadium van je loopbaan jij je nu bevindt maar voor mij werd een aantal jaren geleden duidelijk dat ik niet op de juiste plek zat.

Ik vond dat jammer omdat ik ergens wist dat ik meer kon alleen kreeg ik niet helder voor mezelf wat dat precies was. Daarom kon ik ook niet aansturen op verandering. Ik ging dan solliciteren met mijn huidige verantwoordelijkheden in het achterhoofd. Daarmee overtuigde ik niemand. Ik werd op één enkel gesprek uitgenodigd. Daar kreeg ik mijn sterktes moeilijk verkocht, juist omdat ik ze niet helder voor ogen had. De recruiter prikte genadeloos door de sociaal wenselijke antwoorden heen.

Ik zie dat fenomeen vaak terugkomen bij mijn klanten.

Ze zijn zich niet meer bewust van hun sterktes. Ze zijn er gewoon zo goed in dat het vanzelfsprekend is. Het valt ze niet meer op. Mensen weten wel wat ze in het verleden aan verantwoordelijkheden (op of naast het werk) gehad hebben en nog hebben. Dit gebruiken ze dan vaak als maatstaf bij promoties en het zoeken van ander werk. Of als de “verkeerde normale” bij het in hun functie blijven zitten. Ze hebben geen helder zicht meer op wat ze goed kunnen en wat ze echt willen (twee verschillende zaken). Als ze dan al worden uitgenodigd voor een interview komen ze weinig overtuigend over.

Daardoor kunnen ze geen richting geven aan hun loopbaan en blijft er een gevoel van onbehagen.

Daar kan verandering in komen!

Stel je voor dat je een job hebt waar je plezier in hebt, energie van krijgt. Waarin je voornamelijk doet waar je goed in bent en voor het merendeel die taken doet die jijzelf ook wilt doen. Een baan met leuke collega’s in een fijne omgeving. Een job waarbij je ’s avonds thuiskomt en nog tijd en energie hebt voor jezelf, je gezin, hobby’s, sport of sociale contacten. Kortom een job, die zekerheid biedt en echt bij jou past. Een job, waarin jij uiting kunt geven aan jezelf, aan wie jij bent als mens.

Ik heb een lange zoektocht doorlopen voor ik wist wat voor mij echt belangrijk is en hoe ik dit met mijn werk kan verbinden. Ik kan jou helpen deze inzichten sneller te verkrijgen. Daarnaast toon ik je hoe je deze inzichten omdraait in overtuigende argumenten voor potentiële werkgevers.

Wat levert het programma “Maak werk van je missie, maak van je missie je werk” jou op?

 • – Jij krijgt heel scherp voor jezelf wat jouw sterktes zijn. Je kent je kerncompetenties en weet welke competenties jij verder wilt ontwikkelen. Je weet ook waar je je nu absoluut niet (meer) mee bezig wilt houden;
 • – Je ontdekt wat voor jou absolute voorwaarden zijn in je werk en in je werkomgeving. Welke waarden voor jou zo belangrijk zijn dat ze een essentieel onderdeel horen uit te maken van je loopbaan, net zoals ze onderdeel uitmaken van jouw leven. Waarden, die vooraf aanwezig moeten zijn in een job en een organisatie voordat jij er gaat werken.
 • – Je leert hoe je, op basis van je nieuwe inzichten, de arbeidsmarkt kunt exploreren. Je kunt gericht op zoek gaan, omdat je weet waar je naar zoekt. Je leert ook buiten de gekende kanalen op zoek te gaan;
 • – Je leert bekende standaardtechnieken om jezelf te verkopen bij sollicitaties. Je kunt je sterktes in de verf zetten op een sollicitatiegesprek. Enerzijds omdat je weet wat je sterktes zijn en anderzijds omdat je geleerd hebt hoe je ze naar voren kunt brengen.

Wat houdt het programma “Maak werk van je missie, maak van je missie je werk” in?

Het programma is gebaseerd op 5 stappen:

 1. Het verkrijgen van inzicht in het landschap van jouw competenties;
 2. Het verkrijgen van inzicht in het landschap van jouw waarden;
 3. Het samenbrengen van jouw ervaringen, competenties en waarden in jouw unieke sterktes.
 4. Het breed exploreren van de arbeidsmarkt en aansluiting vinden tussen vacatures en jouw nieuwe inzichten;
 5. Door grip te krijgen op wat voor jou echt belangrijk is dit op overtuigende en authentieke wijze kunnen communiceren naar potentiele werkgevers.

Als onderdeel van het 3 maanden programma krijg jij de volgende zaken:

> Werkpakket 1 – ‘Maak werk van je passie’

Wat zijn jouw unieke kennis, vaardigheden en attitudes, die jou als persoon onderscheiden van anderen? Wat zijn de superpowers die jij te bieden hebt?

Het kennen van jezelf helpt je om duidelijk te zien waarin je je onderscheidt van anderen in jouw vakgebied én levert de brandstof en inspiratie van binnenuit die we nodig hebben bij het vorm geven aan onze loopbaan. Kortom, het helder krijgen (en kunnen voélen) van je superpowers en jezelf is de eerste stap naar een loopbaan vol passie. Het ‘Maak werk van je passie’-werkpakket vormt je handboek bij de eerste 3 stappen van het programma.

> Werkpakket 2 – ‘Maak van je passie je werk’

Hoe ga je nu jouw kerncompetenties tonen aan een mogelijke werkgever? Hoe ga je die overtuigen wat jij te bieden hebt? Waar ga je die werkgever vinden?

Je leert praktische stappen te zetten in deze zoektocht en weet waar en hoe je moet gaan kijken om jobs te vinden. Je vindt de best mogelijke match met jouw superpowers en passie.

Hiermee ga je aan de slag en maak je je klaar om werkgevers te overtuigen met succesverhalen dat jij een aanwinst bent voor hun organisatie.

Het ‘Maak van je passie je werk’-werkpakket vormt je handboek bij de laatste 2 stappen van het programma.

> 4 Individuele live-momenten

Tijdens deze individuele live-momenten van telkens een halve dag doorlopen we de 4 stappen van het stappenplan. Je krijgt een overzicht over het gevarieerde landschap van je competenties. Je leert de voorwaarden kennen waar jouw werk en werkomgeving moeten voldoen om echt te kunnen genieten van je werk. Zodat je er telkens weer heen wilt en niet moet om de hypotheek te betalen. Je weet hoe de juiste jobs, die bij je passen, op te zoeken. Ook buiten jobat.be en vacature.com. Uiteindelijk ben je klaar om jezelf te verkopen aan potentiële werkgevers.

Als uit stap 1, 2 en 3 blijkt dat je jouw passie het best tot zijn recht komt als je als zelfstandige verder gaat passen we stap 4 en 5 zo aan dat je aan het einde van het programma kunt beginnen (of begonnen bent).

> 4 Individuele coachingsessies van 30 minuten (via skype of telefoon) Tijdens deze individuele sessies gaan we aan de slag met hindernissen, waar je tegenaan loopt bij het uitvoeren van het stappenplan. We nemen je vooruitgang door en krijg je nieuwe ideeën en feedback.

Hierdoor overwin je telkens weer je onzekerheden, kom je sneller in actie en krijg je nog meer plezier in het uitbouwen van je loopbaan.

> Emergency coaching Je kan onbeperkt gebruik maken van ‘emergency-coaching’ in geval van nood bij het implementeren van jouw persoonlijke actieplannen.

> Wekelijkse rapportage Je voert makkelijker acties uit en bereikt dus sneller resultaten door iedere week je voortgang te rapporteren.

Investeer nu in jezelf!

Wil je zien of dit programma iets voor jou is? Contacteer mij op 0485-169153 of mail op alex.opdeweegh@gmail.com (ik bel je dan terug) en we plannen een strategische doorbraaksessie van 45 minuten (telefoon of Skype) in. Hierin leer jij wat er allemaal mogelijk is om stappen vooruit te zetten. Ik bied je deze doorbraaksessie gratis aan.

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

*verplicht veld