10 reasons not to change jobs.

Ander werk? 10 redenen om niet te gaan zoeken.

Reden 1: Het zal wel beteren.

De werkdruk wordt ineens minder. Die vervelende collega schuift door naar een ander team. Je leidinggevende krijgt een promotie en is weg. Ik krijg een leuk project toegewezen.
Dat laatste helpt maar tijdelijk. Er kan ook niets veranderen, of het kan nog erger worden. Heb je al geprobeerd om dingen te veranderen? Is er iets verbeterd? Worden beloftes nagekomen? Zo niet, dan heeft het weinig zin te wachten tot er spontaan wel iets gebeurt.

Reden 2: Ergens anders gaat het niet beter zijn.

Wie zegt dat? Er zijn genoeg omgevingen waar het anders is en die wel bij jou passen.

Reden 3: Ik ga bij een andere organisatie niet meer kunnen verdienen.

Is dat een absolute voorwaarde? Wie zegt dat je meer moet verdienen? De traditie? Wat als je hetzelfde verdient, maar in een fijne omgeving werkt? Wat als je zelfs een beetje minder verdient, maar doet wat je echt leuk vindt? Soms moet je even een stapje achteruit om weer vooruit te gaan. Je vaste lasten moet je altijd betalen. Je kan dus maar beter een leuke baan hebben om je vaste lasten te kunnen betalen.

Reden 4; Ik weet hoe het hier is, ook al is het niet goed.

Een vaak gehoorde reden. Verandering is nooit makkelijk. Meestal kun je meer aan dan je denkt. Waren er in het verleden situaties (welke dan ook) dat je de stap gewaagd hebt? Hoe is dat afgelopen?

Reden 5: De hospitalisatieverzekering is heel goed.

Maaltijdcheques, mooie auto, groepsverzekering, ronkende functietitel etc. etc. Zit je vast in een gouden kooi? Je gaat pas gelukkig worden als je je vleugels uitslaat. Wacht niet tot je vleugellam bent geworden.

Reden 6: Het is dicht bij huis.

Feit. Wat is er beter? Snel thuis om moe op de zetel te vallen. Langer onderweg en met meer energie thuiskomen?

Reden 7: Ik ga mijn collega’s missen, de leuke toch.

Ongetwijfeld. Niemand houd je tegen om contact te houden en nieuwe leuke collega’s te leren kennen.

Reden 8: Ik weet niet goed wat ik wel wil doen.

Bedenk eens welke leuke dingen op je huidige werk je zou meenemen naar een volgende job. Maak die lijst zo lang mogelijk.

Reden 9: Ik kan alleen maar dit.

Je kunt meer dan je denkt. Alleen zien de meeste mensen dat niet goed van zichzelf. “Zoiets gaat toch vanzelf?” zeggen ze dan. Klopt. Voor jou wel omdat je het goed kunt. Voor een ander niet. Schrijf eens op wat je goed kunt én wat je tegelijk ook leuk vindt. Vraag ook eens aan mensen in je omgeving wat ze vinden. Hoog kans dat er nog dingen bijkomen.

Reden 10: Ik geef nooit op.

Iedereen heeft zijn grenzen. Chronische stress is evenwel de snelweg naar burn-out. Laat je niet inhalen door ziekte of een plotseling ontslag en maak nu een plan. Het gaat om jouw leven.

Wat zijn jouw redenen om niet te veranderen?

Ben je het beu om te wachten en wil je bekijken welk werk écht bij jou past?

Meld je aan voor een verkennend gesprek dat ik je aanbied. In dit gesprek van 45 minuten (via Skype of telefoon) kijken we samen naar je situatie en waar je nu tegenaan loopt. Als ik je kan helpen doe ik je een vrijblijvend aanbod. Contacteer mij nu op alex@myselfinsight.com of 0485-169153 voor een afspraak. Wacht niet langer!

About the author:

Alex op de Weegh ~ Loopbaan en burn-out coach