Preventie van burn-out in bedrijven en organisaties

Een gemiddelde burn-out kost een bedrijf al gauw 20.000€.

Een burn-out kan 6 maanden duren voordat een werknemer terug aan het werk gaat. In 30% van de gevallen houden de symptomen zelfs langer dan 12 maanden aan (FOD Werkgelegenheid). Burn-outs zijn bovendien besmettelijk (Frederik Anseel, UGent). HR-verantwoordelijken van grote bedrijven (500+ werknemers) schatten dat 10,4% van de werknemers afwezig is wegens burn-out of in de toekomst zich om die reden ziek zal melden (bron Securex). Bij KMOs is dat 5,7% van de werknemers. Bij deze laatsten is de impact van langdurige afwezigheid natuurlijk nog veel groter. Jaarlijks stijgt het aantal gevallen van burn-out. De helft (!) van de Vlaamse werknemers verwacht ooit een burn-out te krijgen (KU Leuven).

Chronische stress is de snelweg naar een burn-out.

Preventie is makkelijker dan afwezigheid reïntegratie. Investeren in preventie heeft bovendien een goede ROI. Je bent als bedrijf ook gelijk in orde met de wet.

Wij richten ons bij preventie op hoger opgeleiden en bieden een formule aan waarbij op 1 dag een aantal relevante thema’s op gestructureerde wijze aan bod komen. Verdere opvolging vindt plaats via Skype op momenten die voor beide partijen passen. Deze opvolging is nodig. Hoeveel workshops of opleidingen waren fantastisch en bleven vervolgens zonder resultaat?

Deze formule laat snelle actie toe, de werknemer blokkeert 1 dag in de agenda en vermijdt frequente verplaatsingen.

Bekijk hier een voorbeeld van een VIP-dag of contacteer mij voor een op maat gemaakt voorstel.

Ik help mensen met burn-out en stressklachten om meer energie te krijgen en stressgevoelens te verminderen zodat ze productiever gaan werken en meer voldoening beleven, ook in hun privéleven.

Wil je weten of burn-out coaching iets voor jou is? Contacteer mij dan nu voor een vrijblijvend verkenningsgesprek van 30 minuten via Skype of telefoon. We bekijken samen jouw situatie en als ik je kan helpen doe ik je aan vrijblijvend aanbod.

Alex op de Weegh
alex@Myselfinsight.com
0485-169153